ПРОФЕСОРКА ТОНГ У ПОСЕТИ ПОКРАЈИНСКОМ СЕКРЕТАРИЈАТУ

Заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић примила је данас шефицу Одељења за међународну сарадњу Сити Универзитета из Хонг Конга, Терезу Тонг, са којом је разговарала о међународној размени студената и искуствима две земље када је реч о програмима стручне праксе.

Професорка Тонг је координатор и супервизор Треће међународне летње школе: „Урбани и рурални развој у пракси“, коју организује Универзитет Едуконс у сарадњи са Универзитетом из Хонг Конга и Тајвана, а која  се одржава од 1. до 31. јула 2018.

Током наредних месец дана међународни студенти, њих 28, биће у прилици да поред предавања на Универзитету Едуконс похађају и програм стручне праксе у више компанија у Новом Саду и околини. Такође, студенти ће имати прилику да обиђу неколико културно-историјских знаменитости на територији Аутономне Покрајине Војводине, а програмом је предвиђена и посета Будимпешти и Бечу.

Састанку је присуствовала и проф. др Слађана Чабрило, са Универзитета Едуконс, која је ангажована на I –Shou Универзитету на Тајвану  и учествовала у организацији и реализацији ове летње школе.