ПРОФ. ДР ЗОРАН МИЛОШЕВИЋ ПРИСУСТВОВАО ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА ФАКУЛТЕТА ЗА ПРАВНЕ И ПОСЛОВНЕ СТУДИЈЕ ДР ЛАЗАР ВРКАТИЋ

Поводом Дана Факултета за правне и пословне студије др Лазар Вркатић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност присуствовао је данас Свечаној академији, која је одржана у амфитеатру факултета у Новом Саду.

Проф. др Зоран Милошевић обратио се присутнима, професорима и студентима ,,који имају привилегију да уче и раде у еминентној кући са именом једног дивног човека који је имао визију у изузетно тешком времену, а која се данас материјализује у својој лепоти“, како је ресорни секретар рекао, ,, јер је тада, говорити о високом образовању, у смислу овакве иницијативе, било за сваку похвалу, а данас то сматрамо тековином у којој сви треба да сагледамо пре свега квалитет.“

,,Желим да подвучем пар важних детаља који су својствени свима. Универзитета нема без интернационализације. Сигуран сам да сте и том изазову дорасли, јер смо део модерног света који верује да се цивилизација може унапредити само знањем. Додајем томе и дигитализацију. Морамо бити видљиви, од студентске службе и администрирања до комуникације са светом, а свако од Вас, од портира до декана, мора дати сразмерно квалитативан допринос да будете још бољи“, истакао је секретар Милошевић.

Говорећи о улози образовања у друштву, секретар је истакао: ,,Осим своје мисије да унапреди друштво и да буде фактор развоја, образовање има и своју социјалну и хуманистичку мисију. Неко ће рећи да постоји и профитабилна основа. Бавити се науком није профитабилно, а ако се профит и остварује, усмерен је ка буџету Републике Србије. “.

На крају свог обраћања, проф. др Зоран Милошевић нагласио је да Факултет за правне и пословне студије др Лазар Вркатић данас има јасну визију своје будућности и да квалитетом свог рада кроз акредитоване студијске програме показује смисао свог постојања.

Факултет за правне и пословне студије др Лазар Вркатић је акредитована високошколска установа која организује основне академске студије на студијским програмима: Право; Енглески језик; Безбедност и криминалистика и Пословна психологија као и мастер академске студије на студијским програмима: Право; Енглески језик; Безбедност и криминалистика; Пословна психологија и Психотерапија.

Факултет за правне и пословне студије др Лазар Вркатић броји више од сто стално запослених и хонорарнo ангажованих професора и асистената на пет студијских програма, као и око 1400 студената у оба наставна центра – Новом Саду и Нишу. Од 2006. до данас факултетско образовање на овој институцији успешно је завршило преко 2.000 студената од којих је скоро половина стекла и мастер звање на том факултету.