PROF. DR MILOŠEVIĆ: ŽELIMO DA STUDENTIMA PONUDIMO KVALITETNE KULTURNE I SPORTSKE SADRŽAJE

U okviru realizacije projekta za unapređenje kulturno – sportskih aktivnosti studenata u akademskoj 2017/2018. godini, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević uručio je danas 21.403 vaučera predstavnicima studentskih parlamenata 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i 9 visokih škola, čiji je osnivač Skupština AP Vojvodine.

Prof dr Milošević je podsetio da je reč je o projektu vrednom 3,5 miliona dinara, koji je Sekretarijat pokrenuo u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom i predstavnicima Univerziteta u Novom Sadu. Cilj je bio da se studentima ponude i učine dostupnim  kvalitetne kulturni i sportski sadržaji, koji će njihov života u sklopu studiranja učiniti sadržajnijim, uz odabrane kulturne vrednosti.

„Na ovaj način studenti  će moći da posete  najuglednije kulturne ustanova širom Vojvodine, kao i da koriste usluge i sadržaje  sportskih centara koji su im u njihovim gradovima  na raspolaganju“, istakao je prof. dr Milošević, i pohvalio lokalne samouprave koje su takođe pomogle da cene vaučera iznose simboličnih 150 dinara. Nakon zamene vaučera za ulaznicu, oni će biti naplativi preko Studentskog kulturnog centra.

Resorni sekretar je rekao da je ovo skroman doprinos namenjen studentima, gde je pokazano da se zajednički mogu realizovati izuzetno lepi i korisni projekti. On je naveo da će u zavisnosti od njegove uspešnosti ovakvi projekti biti i dalje u fokusu.

Direktor KCNS Obrad Škrbić je pohvalio ideju, koja daje mogućnost da sportske hale i  ustanove kulture široko otvore vrata mladim ljudima  i tako i same ostvare bolju posećenost.

Predsednik studentskog parlamenta u Novom Sadu Jovan Žugić izneo je da je dodela vaučera svim budžetskim studentima fakulteta i visokih škola sa područja AP Vojvodine, značajan korak  u približavanju kulturnih i sportskih sadržaja mladim ljudima u vreme kada  masovna kultura rijalitija ima veliki prostor.

Pored Srpskog narodnog pozorišta, Novosadskog pozorišta i SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu,  institucije koje su se pridružile ovom projektu su i narodna pozorišta i sportski centri u  Somboru, Subotici, Kikindi, Zrenjaninu, Vršcu i Sremskoj Mitrovici.