ПРОФ. ДР МИЛОШЕВИЋ: ЖЕЛИМО ДА СТУДЕНТИМА ПОНУДИМО КВАЛИТЕТНЕ КУЛТУРНЕ И СПОРТСКЕ САДРЖАЈЕ

У оквиру реализације пројекта за унапређење културно – спортских активности студената у академској 2017/2018. години, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић уручио је данас 21.403 ваучера представницима студентских парламенaта 14 факултета Универзитета у Новом Саду и 9 високих школа, чији је оснивач Скупштина АП Војводине.

Проф др Милошевић је подсетио да је реч је о пројекту вредном 3,5 милиона динара, који је Секретаријат покренуо у сарадњи са Студентским културним центром и представницима Универзитета у Новом Саду. Циљ је био да се студентима понуде и учине доступним  квалитетне културни и спортски садржаји, који ће њихов живота у склопу студирања учинити садржајнијим, уз одабране културне вредности.

„На овај начин студенти  ће моћи да посете  најугледније културне установа широм Војводине, као и да користе услуге и садржаје  спортских центара који су им у њиховим градовима  на располагању“, истакао је проф. др Милошевић, и похвалио локалне самоуправе које су такође помогле да цене ваучера износе симболичних 150 динара. Након замене ваучера за улазницу, они ће бити наплативи преко Студентског културног центра.

Ресорни секрeтар је рекао да је ово скроман допринос намењен студентима, где је показано да се заједнички могу реализовати изузетно лепи и корисни пројекти. Он је навео да ће у зависности од његове успешности овакви пројeкти бити и даље у фокусу.

Директор КЦНС Обрад Шкрбић је похвалио идеју, која даје могућност да спортске хале и  установе културе широко отворе врата младим људима  и тако и саме остваре бољу посећеност.

Председник студентског парламента у Новом Саду Јован Жугић изнео је да је додела ваучера свим буџетским студентима факултета и високих школа са подручја АП Војводине, значајан корак  у приближавању културних и спортских садржаја младим људима у време када  масовна култура ријалитија има велики простор.

Поред Српског народног позоришта, Новосадског позоришта и СПЦ „Војводина“ у Новом Саду,  институције које су се придружиле овом пројекту су и народна позоришта и спортски центри у  Сомбору, Суботици, Кикинди, Зрењанину, Вршцу и Сремској Митровици.