PROF. DR MILOŠEVIĆ: „STUDENTI ZASLUŽUJU DRUŠTVENU BRIGU”

U okviru realizacije projekta za unapređenje kulturno – sportskih aktivnosti studenata u akademskoj 2019/2020. godini, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je danas 16.000 vaučera predstavnicima studentskih parlamenata 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i 9 visokih škola, čiji je osnivač Skupština AP Vojvodine.

Tim povodom sekretar Milošević je izjavio da je reč o jednom od projekata na koji je posebno ponosan, jer govori o poverenju ne samo u fakultete i profesore, nego i brizi o studentima.

„Studenti zaslužuju društvenu brigu ne samo kada je u pitanju smeštaj i ishrana, nego i ukupnost njihovog kulturno – sportskog života. Posebno mi je drago da je ova inicijativa potekla upravo od predstavnika studentskog parlamenta. Ove godine nominalna vrednost jednog vaučera iznosi 250 dinara, što znači da smo uz 16.000 štampanih vaučera, za ovaj projekat opredelili 4 miliona dinara“, naglasio je sekretar Milošević i dodao da je Studentski kulturni centar zadužen za njihovu distribuciju i sklapanje ugovora sa kulturnim i sportskim institucijama.

„Izuzetno je važno da smo zajedno – Studentski kulturni centar, studentski parlament i Pokrajinska vlada, radili na tome da unapredimo kvalitet života mladih“, zaključio je sekretar Milošević.

Prema rečima Ane Todorović, predsednice studentskog parlamenta, ovaj projekat postoji već tri godine i svake godine je sve bolji i snažniji, baš kao i saradnja i partnerstvo između Pokrajinskog sekretarijata, Univerziteta u Novom Sadu i predstavnika studentskih parlamenata.

„Ove godine se i bioskop pridružio listi institucija pružalaca usluga, tako da je studentima omogućeno da svakog utorka pogledaju film, tako što vaučer zamene za bioskopsku kartu“, kazala je Ana Todorović.

Pored Srpskog narodnog pozorišta, Novosadskog pozorišta, Pozorišta mladih i SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu,  institucije koje su se pridružile ovom projektu su i narodna pozorišta i sportski centri u  Somboru, Subotici, Kikindi, Zrenjaninu, Vršcu i Sremskoj Mitrovici.