ПРОФ. ДР МИЛОШЕВИЋ: „СТУДЕНТИ ЗАСЛУЖУЈУ ДРУШТВЕНУ БРИГУ”

У оквиру реализације пројекта за унапређење културно – спортских активности студената у академској 2019/2020. години, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић уручио је данас 16.000 ваучера представницима студентских парламенaта 14 факултета Универзитета у Новом Саду и 9 високих школа, чији је оснивач Скупштина АП Војводине.

Тим поводом секретар Милошевић је изјавио да је реч о једном од пројеката на који је посебно поносан, јер говори о поверењу не само у факултете и професоре, него и бризи о студентима.

„Студенти заслужују друштвену бригу не само када је у питању смештај и исхрана, него и укупност њиховог културно – спортског живота. Посебно ми је драго да је ова иницијатива потекла управо од представника студентског парламента. Ове године номинална вредност једног ваучера износи 250 динара, што значи да смо уз 16.000 штампаних ваучера, за овај пројекат определили 4 милиона динара“, нагласио је секретар Милошевић и додао да је Студентски културни центар задужен за њихову дистрибуцију и склапање уговора са културним и спортским институцијама.

„Изузетно је важно да смо заједно – Студентски културни центар, студентски парламент и Покрајинска влада, радили на томе да унапредимо квалитет живота младих“, закључио је секретар Милошевић.

Према речима Ане Тодоровић, председнице студентског парламента, овај пројекат постоји већ три године и сваке године је све бољи и снажнији, баш као и сарадња и партнерство између Покрајинског секретаријата, Универзитета у Новом Саду и представника студентских парламената.

„Ове године се и биоскоп придружио листи институција пружалаца услуга, тако да је студентима омогућено да сваког уторка погледају филм, тако што ваучер замене за биоскопску карту“, казала је Ана Тодоровић.

Поред Српског народног позоришта, Новосадског позоришта, Позоришта младих и СПЦ „Војводина“ у Новом Саду,  институције које су се придружиле овом пројекту су и народна позоришта и спортски центри у  Сомбору, Суботици, Кикинди, Зрењанину, Вршцу и Сремској Митровици.