ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ ПРОСЛАВИО 48 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Свечаност поводом Дана Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду одржана је у петак, 19. маја 2017, у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду. Тим поводом свечаности је присуствовала заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душића Ракић, која је запосленима и студентима честитала рођендан и изразила задовољство постигнутим резултатима и успесима и најавила даљу подршку Секретаријата.

„Покрајинска влада је преко Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност само у овој години издвојила 11 милиона динара за наважније инвестиционе радове на Факултету. Реч је о 2 милиона динара за адаптацију просторија студентских организација, 3 милиона динара за адаптацију просторија хербаријумског депоа и 6 милиона динара за рушење постојећег и изградња новог бункера за хемикалије“, рекла је заменица Ракић и нагласила да су у односу на претходни период када је издвајано 57% за материјалне трошкове факултета, сада та средства много већа, а ускоро би требало да износе више од 80 процената.

Декан Природно-математичког факултета, проф. др Милица Хрвојевић Павков, је са поносом истакла да Факултет има најбоље рангиране професоре на Универзитету у Новом Саду, да је један од најопремљенијих и да имају изграђену мрежу чврстих партнерстава са универзитетима и институцијама  у земљи, региону и свету.

На свечаности је додељена награда за НАЈБОЉЕГ МЛАДОГ НАУЧНИКА/НАУЧНИЦУ са ПМФ-а, за изузетне резултате у области науке и истраживачког рада за претходну календарску годину.