Пријем за студенте права из Словеније, Хрватске и Србије

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић приредио је данас у Покрајинској влади, свечани пријем за студенте права из Словеније, Хрватске и Србије.

Европско удружење студената права – ЕЛСА Нови Сад организатор је ове посете у циљу повезивања студената права из региона и целе Европе.

Проф. др Милошевић поздравио је будуће правнике из региона и њихове новосадске колеге и домаћине, истакавши да је ово права прилика да се упознају са градом Новим Садом, новосадским Универзитетом и институцијама Аутономне покрајине Војводине. Ресорни секретар је указао на значај оваквих програма, који пружају младим људима могућност за стицање корисних контаката, као и да сазнају нешто више о начину и могућностима студирања у другим европским центрима.

Ресорни секретар Милошевић је у изјави представницима медија истакао је да овакви пројекти, осим испуњавања научних и образовних циљева, шаљу једну људску поруку која је приоритет, који су ови млади људи показали, а то је како треба да се комуницира у Европи – непосредно, топло и људски.

„Колеге из Марибора, Љубљане, Загреба и Новог Сада, данас су колеге правници. Они немају своја регионална, завичајна удаљења, него су се приближили. Зато је посебно задовољство осетити да оне установљене вредности античке Грчке о истини, правди, доброти, љубави и лепоти, али у овом случају обрнутим редоследом. Љубав, доброта и лепота је нешто што је ове људе спојило, а о истини и правди верујем да ће касније размишљати једнако топло, као сада. Ја сам уверен да наши правници који ће уређивати правни система наших европских држава имати у виду ове тренутке, који треба да их оплемене и допринесу да постану добри професионалци и добри људи“, предочио је проф. др Зоран Милошевић уз жеље овим младим људима да се успешно остваре у својој професији и животу.
15122016_studenti_3_0

15122016_studenti_4_0