ПРИЈЕМ ЗА СТУДЕНТЕ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА У СУБОТИЦИ – ОДЕЉЕЊА У БУЈАНОВЦУ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, приредио је вечерас свечани пријем за студенте Економског факултета у Суботици – Одељења у Бујановцу, који се налазе у посети АП Војводини.

Наиме, од 2011. године, Економски факултет Универзитета у Новом Саду, поред Суботице и Новог Сада, наставни процес реализује и на Одељењу факултета у Бујановцу, а у 2015. године је завршена и нова зграда за ове студенте. На Одељењу Економског факултета у Бујановцу настава се одвија на српском и албанском језику.

„Колеге из Бујановца су део нашег Универзитета и то ми је посебно драго, јер говори о томе каква је образовна политика, како људе приближити знању, иновацијама, комуникацијама, и то без икакаве предрасуде у односу на завичајно порекло. Уосталом, Нови Сад није без разлога Српска Атина, зато што пружа могућности да се свако искаже у једном демократском амбијенту и да нађе простор за своје идеје“, изјавио је проф. др Милошевић и додао да су овакве посете и сусрети добри примери да смо пренебрегли све разлике међу нама, које су често предрасуде.

Милошевић је поручио студентима да имају обавезу да осим свог етничког, религијског или било каквог другог идентитета, граде идентитет интелектуалца који је потребан свима, не само у Србији, већ широм света.

„Постајете грађани света, тако што се наоружавате знањем. Али, наоружавате се и једним новим пословним моралом, да знање служи истини и заправо не потпадате тако лако под утицај краткорочних и приземних циљева“, рекао је проф. др Милошевић.

Током тродневне посете Новом Саду, студенти из Бујановца посетиће Међународни фестивал науке и образовања, који се одржава у Кампусу Универзитета у Новом Саду 13. и 14. маја, обићи ће матични Универзитет и Економски факултет у Новом Саду, као и културне и историјске знаменитости Новог Сада.

12052017_milosevic_bujanovac-01novo