PREDSTAVLJENE NOVE PUBLIKACIJE KLUBA PROFESORA EMERITUSA UNS-a

U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, u prisustvu rektora prof. dr Dejana Jakšića i prorektorke za nastavu prof. dr Sanje Podunavac Kuzmanović, danas je održan radni sastanak članova Kluba profesora emeritusa na kojem su promovisane publikacije proistekle iz rada na projektu „Razvoj savremenih kurikuluma u visokom obrazovanju“ (2018), koji je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost: ,,Decenija od prvih izbora profesora emeritusa na Univerzitetu u Novom Sadu: Aktivnosti i rad profesora emeritusa“ i ,,Aktivnosti Kluba profesora emeritusa i naši uvaženi gosti“. Objavljene publikacije sumiraju programsku orijentaciju Kluba i postignute rezultate.

Članove Kluba emeritusa pozdravila je podsekretarka u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost mr Katarina Kovačević i naglasila da će Sekretarijat, shodno svojoj orijentaciji u vrednovanju znanja uvek podržavati rad uvaženih profesora i pohvalila dosadašnje aktivnosti članova usmerene na razvoj savremenih kurikuluma u visokom obrazovanju.

,,Poštujući Vaše bogato iskustvo i predan rad svih ovih godina, koji je potvrdio da ste svetionik znanja svim budućim generacijama, Sekretarijat će i ubuduće na pravi način vrednovati Vaše aktivnosti, koje doprinose razvoju i napretku visokog obrazovanja“, rekla je podsekretarka Kovačević.

Predstavnice Kluba profesora emeritusa prof. dr Radmila Marinković Nedučin i prof. dr Mirjana Vojinović Miloradov izrazile su iskrenu zahvalnost Pokrajinskom sekretarijatu ѕa visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost na trogodišnjoj podsticajnoj podršci, kakvu ranije nisu imali.

U okviru radne sednice Kluba predstavljen je program rada na novom Projektu u oblasti unapređenja i razvoja savremenih studijskih programa u visokom obrazovanju, uz razmenu mišljenja, predloga i sugestija značajnih za ostvarenje postavljenih ciljeva Kluba  profesora emeritusa Univerziteta u Novom Sadu.