ПРЕДСТАВЉЕНЕ НОВЕ ПУБЛИКАЦИЈЕ КЛУБА ПРОФЕСОРА ЕМЕРИТУСА УНС-а

У Ректорату Универзитета у Новом Саду, у присуству ректора проф. др Дејана Јакшића и проректорке за наставу проф. др Сање Подунавац Кузмановић, данас је одржан радни састанак чланова Клуба професора емеритуса на којем су промовисане публикације проистекле из рада на пројекту „Развој савремених курикулума у високом образовању“ (2018), који је подржан од стране Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност: ,,Деценија од првих избора професора емеритуса на Универзитету у Новом Саду: Активности и рад професора емеритуса“ и ,,Активности Клуба професора емеритуса и наши уважени гости“. Објављене публикације сумирају програмску оријентацију Клуба и постигнуте резултате.

Чланове Клуба емеритуса поздравила је подсекретарка у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност мр Катарина Ковачевић и нагласила да ће Секретаријат, сходно својој оријентацији у вредновању знања увек подржавати рад уважених професора и похвалила досадашње активности чланова усмерене на развој савремених курикулума у високом образовању.

,,Поштујући Ваше богато искуство и предан рад свих ових година, који је потврдио да сте светионик знања свим будућим генерацијама, Секретаријат ће и убудуће на прави начин вредновати Ваше активности, које доприносе развоју и напретку високог образовања“, рекла је подсекретарка Ковачевић.

Представнице Клуба професора емеритуса проф. др Радмила Маринковић Недучин и проф. др Мирјана Војиновић Милорадов изразиле су искрену захвалност Покрајинском секретаријату ѕа високо образовање и научноистраживачку делатност на трогодишњој подстицајној подршци, какву раније нису имали.

У оквиру радне седнице Клуба представљен је програм рада на новом Пројекту у области унапређења и развоја савремених студијских програма у високом образовању, уз размену мишљења, предлога и сугестија значајних за остварење постављених циљева Клуба  професора емеритуса Универзитета у Новом Саду.