ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ ИГОР МИРОВИЋ И ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ЗОРАН МИЛОШЕВИЋ У ПОСЕТИ УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ САДУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас Универзитет у Новом Саду, где се састао се са ректором проф. др Душаном Николићем и његовим сарадницима. На састанку, у којем је учествовао и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, разговарало се о наставку блиске сарадње институција, о дефинисању приоритета и заједничких задатака, као и о редефинисању наслеђених проблема. Разговарало се и о идејама и могућностима да Универзитет, кроз стратешко повезивање са покрајинским институцијама и уз коришћење подстицајних мера, постане генератор нових радних места и развоја.

Ректор Николић се председнику Мировићу захвалио на подршци коју као председник Покрајинске владе усмерава академској заједници и заједно га са својим сарадницима обавестио о низу активности и успеха које Универзитет реализује и постиже: истакнути су све боља видљивост Универзитета на међународној научној сцени и његови престижни резултати, а разговарало се и о даљим корацима које треба предузети како би се постизање таквих резултата наставило. Ректор се захвалио на помоћи Покрајинске владе поводом предстојећег уређења кампуса Универзитета рекавши да је реч о капиталном пројекту, важном и за домаће студенте и професоре, али и за оне који из иностранства у нашу земљу долазе због студирања или учешћа у пројектима.

На састанку је речено да је приметно све веће интересовање страних студената који би своје школовање могли да наставе у Новом Саду, што би и за град и за Покрајину био велика и значајна могућност за развој и промоцију. Ректор је као једну од значајних активности Универзитета навео и организацију научних скупова и конференција чији значај прераста државни и регионални, а које би требало да се у наредних годину дана припреме и реализују у Новом Саду.

Како је на састанку рекао председник Мировић, Универзитет у Новом Саду због потенцијала које има и због резултата које постиже заслужује одговоран и темељан приступ. Оценивши да је „универзитет наша снага“, подвукао је да се са једнаком пажњом мора разговарати и о техничко-инвестиционим пројектима Универзитета, али и о суштинским питањима високог образовања и научноистраживачког рада. Рекавши да све оно што се улаже као вредност, мора да има и свој стратешки циљ, председник Мировић је истакао спремност Покрајинске владе да са Универзитетом у Новом Саду, Градом Новим Садом и Републичким министарством просвете, науке и технолошког развоја, учествује у решавањима питања која се тичу унапређења услова у којима ради Универзитет у Новом Саду, као и у питањима који ће омогућити трасирање пута за његов даљи успешан развој.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф др. Зоран Милошевић истакао је на данашњем састанку, између осталог, значај партнерског односа Покрајинске владе и Универзитета, а затим и стремљење ресорног секретаријата да помогне оснаживање Универзитета и његов интегритет, као и да помогне редовно функционисање факултета и њихових инвестиција.14032017_mirovic_rektorat-02novo