ПРЕДСЕДНИК МИРОВИЋ СЕ САСТАО СА ПОТПРЕДСЕДНИКОМ ВЛАДЕ СЛОВАЧКЕ РЕПУБЛИКЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са потпредседником Владе Словачке Републике за инвестиције и дигитализацију Рихардом Рашијем.

Посета високог госта из Словачке Републике одраз је добре сарадње, али и прилика за интензивирање и унапређење односа у бројним областима са акцентом на пољопривреду, високо образовање и културу, изјавио је председник Мировић.

На данашњем састанку оцењено је да постоји потенцијал и за сарадњу у области ИТ сектора и дигитализације.

Истакнуто је да је важно подстицати сарадњу развојних агенција, приврeдника и инвеститора у областима које су од заједничког интереса.

На састанку у Покрајинској влади разговарано је и о положају словачке националне мањине у Србији.

„Један од циљева политике Покрајинске владе јесте повезивање са бројним европским регијама, а када су у питању и пријатељски односи двеју држава, као што су републике Словачка и Србија, онда се отварају могућности за лакше остваривање конкретних облика сарадње“, нагласио је председник Мировић.

Наше две земље традиционално негују добре и пријатељске везе, и желимо да на тим темељима градимо заједничку будућност, казао је потпредседник Раши.

Састанку је присуствовао и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић.