POTPREDSEDNIK MILIĆEVIĆ: ULAGANJEM U UNIVERZITET I KVALITET OBRAZOVANJA ULAŽEMO U NAŠU BUDUĆNOST

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, sa saradnicima, posetio je danas Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu i sportske sale i terene Đačkog igrališta koje je u sklopu ovog fakulteta.

U razgovoru sa dekanom prof. dr Nebojšom Maksimovićem i prodekanima Fakulteta, Milićević je izjavio da je Pokrajinska vlada, u protekle dve godine, uložila blizu 70 miliona dinara u poboljšanje uslova za rad i studiranje na ovom fakultetu.

Sredstva su investirana u podizanje energetske efikasnosti zgrada i sportskih sala, solarne kolektore za toplu vodu, štedljivu rasvetu, u izgradnju novih sportskih terena i rekonstrukciju postojećih i u fitnes centar, gde se odvija praktična nastava, kao i kroz podršku projektima obrazovanja visokokvalifikovanih stručnjaka – trenera i menadžera u sportu.

„Pokrajinska vlada će nastaviti da ulaže u ovaj i sve druge fakultete Univerziteta u Novom Sadu. Tako će u ovoj godini u Novosadski univerzitet biti uloženo više od pola milijarde dinara, jer samo sa podizanjem kvaliteta i modernizacijom obrazovanja možemo ići u korak sa svetom i ostvariti razvoj našeg društva“, izjavio je potpredsednik Milićević i dodao da Univerzitet u Novom Sadu, sa 50 hiljada studenata i pet hiljada profesora i nastavnika – to zaslužuje.

Milićević je naglasio da će Pokrajina, s obzirom na podatak da se Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja ove godine prijavilo više novih studenata nego prethodne, nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu, kako bi se na najbolji mogući način školovali budući nastavnici i profesori fizičkog vaspitanja i treneri za različite sportske discipline.

„Samo na takav način – ulaganjem u Univerzitet i fakultete, zapravo ulažemo u našu budućnost, mlade ljude i njihovo znanje. Pored toga, pozitivan odnos prema sportu kao važnom faktoru zdravog načina života i zdrave nacije, naša su odgovornost i spadaju u prioritete Pokrajinske vlade“, rekao je potpredsednik Milićević i dodao da će Pokrajinska vlada izdvojiti 1,3 miliona dinara za sanaciju otvorenog košarkaškog terena na Đačkom igralištu, koji ne koriste samo studenti ovog fakulteta, već i studenti drugih fakulteta i Novosađani.

Nakon sastanka, dekan Fakulteta prof. dr Nebojša Maksimović izjavio je da je ova Pokrajinska vlada do sada najviše uložila u fakultet, koji je napravio nove programe kako bi privukao studente van Srbije, posebno ako se ima u vidu, kako je izneo, da je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja među 300 na Šangajskoj listi i na 4. mestu po broju radova na SCI listi među 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, jedan je od 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, čiji je osnivač AP Vojvodina.

U delegaciji Pokrajinske vlade bili su pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.