POTPREDSEDNIK MILIĆEVIĆ POZDRAVIO 58. GENERACIJU STUDENATA VPŠSS U NOVOM SADU

Potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, pozdravio je danas 58. generaciju studenata Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu i čestitao im početak obrazovanja u ovoj viskokoškolskoj ustanovi.

Milićević je naveo da savremeno društvo zahteva da se svi neprestano edukujemo i stičemo nova znanja i nove veštine, jer je to jedini pravi put u 21. veku i pravo bogatstvo svakog pojedinca i društva u celini.

„Država Srbija, njena Vlada i Pokrajinska Vlada čine mnogo toga da mlade ljude usmere i ohrabre na putu sticanja znanja i neprekidne edukacije i obrazovanja“, istakao je Milićević.

On je dodao da je obaveza nadležnih incitucija da omoguće adekvatne uslove za nesmetano odvijanje kvalitetnog studijskog programa, čijim pohađanjem će studenti učiniti i sebe i svoju državu uspešnijima i bogatijima.

Studentima se obratio i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i poželeo im da istraju na putu koji je pred njima.

Direktorka škole Jelena Damnjanović zahvalila je Pokrajinskoj vladi na saradnji i izdvojenih sedam miliona dinara za sanaciju krova ove visokoobrazovne ustanove.
VPŠSS u Novom Sadu je državna visokoškolska ustanova, jedina državna obrazovna institucija te vrste u AP Vojvodini osnovana 1959. godine. U toku 58 godina uspešnog poslovanja i rada u školi je diplomiralo više od 35.000 studenata različitih profila.