ПОТПРЕДСЕДНИК МИЛИЋЕВИЋ ПОЗДРАВИО 58. ГЕНЕРАЦИЈУ СТУДЕНАТА ВПШСС У НОВОМ САДУ

Потпредседник Покрајинске владе, Ђорђе Милићевић, поздравио је данас 58. генерацију студената Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду и честитао им почетак образовања у овој вискокошколској установи.

Милићевић је навео да савремено друштво захтева да се сви непрестано едукујемо и стичемо нова знања и нове вештине, јер је то једини прави пут у 21. веку и право богатство сваког појединца и друштва у целини.

„Држава Србија, њена Влада и Покрајинска Влада чине много тога да младе људе усмере и охрабре на путу стицања знања и непрекидне едукације и образовања“, истакао је Милићевић.

Он је додао да је обавеза надлежних инцитуција да омогуће адекватне услове за несметано одвијање квалитетног студијског програма, чијим похађањем ће студенти учинити и себе и своју државу успешнијима и богатијима.

Студентима се обратио и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и пожелео им да истрају на путу који је пред њима.

Директорка школе Јелена Дамњановић захвалила је Покрајинској влади на сарадњи и издвојених седам милиона динара за санацију крова ове високообразовне установе.
ВПШСС у Новом Саду је државна високошколска установа, једина државна образовна институција те врсте у АП Војводини основана 1959. године. У току 58 година успешног пословања и рада у школи је дипломирало више од 35.000 студената различитих профила.