POTPISANI UGOVORI NAMENJENI STVARANJU BOLJIH USLOVA NA FAKULTETIMA, VISOKIM ŠKOLAMA I STUDENTSKIM DOMOVIMA U POKRAJINI

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, uručili su danas ugovore i rešenja predstavnicima 11 fakulteta, tri visoke škole i studentskim domovima u Novom Sadu, Subotici i Zrenjaninu, koji su namenjeni sufinansiranju tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova visokog obrazovanja u 2016. godini, čiji je osnivač AP Vojvodina. Vrednost ugovora namenjenih poboljšanju standarda u okviru visokog školstva u Pokrajini, sa posebnim aspektom na poboljšanje njihove energetske efikasnosti iznosi 29, 8 miliona dinara, dok je za studentske centre izdvojeno šest miliona dinara.
Predsednik Mirović čestitao je korisnicima sredstava uz očekivanja da rezultat bude vidljiv kroz kvalitetniji i uređeniji izgled visokoškilsKih ustanova širom Vojvodine.
Obrativši se dekanima novosadskog Univerziteta i direktorima studentskih centara u Novom Sadu i Subotici, Mirović je izneo uverenje da će u delu politike, koji vodi Pokrajinska vlada mnogo više pažnje biti posvećeno konkretnim problemima na fakultetetskim i ustanovama i visokih škola Univerziteta u Novom Sadu „ne samo kroz ugovore koji su danas potpisani, već kroz ono što treba da bude srž i suština rada Pokrajinske vlade i nadležnog sekreatrijata, a tiče se podsticanja projekta u delu naučnoistraživačke funkcije koje fakulteti i visoke škole treba da imaju u većem obimu, mnogo sadržajnije i sa mnogo više energije i finansija nego što je to bilo ranije“.
Predsednik Mirović je istakao da će Pokrajinska vlada nastaviti da pomaže sve fakultete, podsetivši da je, iako izabrana u junu mesecu, uspela da značajno poveća učešće iznosa u delu operativnih troškova svih fakulteta na teritoriji naše pokrajine. U skladu sa tim, očekivanje je da Univerzitet i sami fakulteti i visoke škole omoguće studentima i veću dostupnost, odnosno obezbede veću efikasnost u pogledu ostvarivanja njihovih zahteva, u skladu sa mogućnostima koje zajednički možemo ostvariti, izneo je Mirović.
Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević ukazao je na današnji čin kao na gest odgovorne administracije koja razume probleme u visokom obrazovanju i studentskog standarda. Prof. dr Milošević naglasio je da bez obnavljanja fakulteta teško da ćemo ostvariti pun kapacitet akreditacije. Osim gradnje, Naučno tehnološkog parka, Biosensa, prema rečima resornog sekretara važno je ulagati u ono što smo stvarali u prethodnim generacijama.
15112016_mirovic_milosevic_ugovori-02