ПОТПИСАНИ УГОВОРИ НАМЕЊЕНИ СТВАРАЊУ БОЉИХ УСЛОВА НА ФАКУЛТЕТИМА, ВИСОКИМ ШКОЛАМА И СТУДЕНТСКИМ ДОМОВИМА У ПОКРАЈИНИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, уручили су данас уговоре и решења представницима 11 факултета, три високе школе и студентским домовима у Новом Саду, Суботици и Зрењанину, који су намењени суфинансирању текућих поправки и одржавање зграда, објеката и опреме установа високог образовања у 2016. години, чији је оснивач АП Војводина. Вредност уговора намењених побољшању стандарда у оквиру високог школства у Покрајини, са посебним аспектом на побољшање њихове енергетске ефикасности износи 29, 8 милиона динара, док је за студентске центре издвојено шест милиона динара.
Председник Мировић честитао је корисницима средстава уз очекивања да резултат буде видљив кроз квалитетнији и уређенији изглед високошкилсKих установа широм Војводине.
Обративши се деканима новосадског Универзитета и директорима студентских центара у Новом Саду и Суботици, Мировић је изнео уверење да ће у делу политике, који води Покрајинска влада много више пажње бити посвећено конкретним проблемима на факултететским и установама и високих школа Универзитета у Новом Саду „не само кроз уговоре који су данас потписани, већ кроз оно што треба да буде срж и суштина рада Покрајинске владе и надлежног секреатријата, а тиче се подстицања пројекта у делу научноистраживачке функције које факултети и високе школе треба да имају у већем обиму, много садржајније и са много више енергије и финансија него што је то било раније“.
Председник Мировић је истакао да ће Покрајинска влада наставити да помаже све факултете, подсетивши да је, иако изабрана у јуну месецу, успела да значајно повећа учешће износа у делу оперативних трошкова свих факултета на територији наше покрајине. У складу са тим, очекивање је да Универзитет и сами факултети и високе школе омогуће студентима и већу доступност, односно обезбеде већу ефикасност у погледу остваривања њихових захтева, у складу са могућностима које заједнички можемо остварити, изнео је Мировић.
Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић указао је на данашњи чин као на гест одговорне администрације која разуме проблеме у високом образовању и студентског стандарда. Проф. др Милошевић нагласио је да без обнављања факултета тешко да ћемо остварити пун капацитет акредитације. Осим градње, Научно технолошког парка, Биосенса, према речима ресорног секретара важно је улагати у оно што смо стварали у претходним генерацијама.
15112016_mirovic_milosevic_ugovori-02