ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА НОВОГ САДА И СТУДЕНТСКОГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Протокол о програмско – пословној сарадњи у области културе између Културног центра Новог Сада и Студентског културног центра потписан је данас у Клубу “Трибина младих”. Протокол су потписали директор Културног центра Новог Сада, Бојан Панаотовић и вршилац дужности директора Студентског културног центра Нови Сад, Обрад Шкрбић, у присуству проф. др Зорана Милошевића, покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност и Весне Срданов, начелнице Градске управе за културу.

Честитајући потписницима протокола, покрајински секретар Милошевић је истакао да је из угла Покрајинске владе овај догађај од изузетног значаја, узимајући у обзир да се са једног елитистичког концепта прешло на уравнотежен културни концепт.

„Нови Сад, град културе и младости, тражи да учинимо храбрији корак ка студентима и ми смо за почетак обезбедили 20.000 културно-спортских ваучера за студенте факултета Универзитета у Новом Саду и 9 високих струковних школа чији је оснивач АП Војводина, који ће користити културне и спортске објекте, широм Војводине. У предстојећем периоду предузимаћемо још храбрије кораке, како бисмо показали да заједно, сарађујући, можемо да учинимо још више“, рекао је проф. др Милошевић и нагласио да је знање тржишна категорија и да студенти и њихове потребе не смеју да буду заборављени.

Говорећи о значају међусобне сарадње ове две установе културе, која је први пут озваничена данашњим потписивањем протокола, Бојан Панаотовић, директор Културног центра Новог Сада, рекао је да ће сарадња подразумевати интензивирање, зближавање и бољу комуникацију установа културе у Новом Саду, Војводини и Србији.

„Видимо да је у јавној сфери, много кича, неукуса, примитивизма и насиља и преостаје нам само да се установе културе зближавају и сарађају, како бисмо у први план ставили највеће културне вредности којима као нација располажемо,  казао је Панаотовић.

Вршилац дужности директора Студентског Културног центра Новог Сада, Обрад Шкрбић, рекао је да ће у наредном периоду КЦНС и СКЦНС многе програме спроводити заједно.

„Ово је веома значајна сарадња између установа од којих је једна градска, а друга се односи  на целу Покрајину. До краја године биће израђен прецизан  план сарадње , рекао је Шкрбић и навео да је КЦНС и пре званичног склапања сарадње, већ помогао СКЦНС, током овогодишње летње манифестације Брод театар, када Студентски културни центар није могао сам да финансира тај пројекат.