ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ И КОМПАНИЈЕ MICROSOFT

У Ректорату Универзитета у Новом Саду у четвртак 8. децембра 2016. године потписан је Меморандум о разумевању између Универзитета у Новом Саду и компаније Microsoft. Иницијатор потписивања овог меморандума био је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност.
Меморандум је у име институција потписао ректор Универзитета проф. др Душан Николић и генерални директор компаније Microsoft за Србију и Црну Гору господин Жељко Вујиновић. Потписивању уговора присуствовао је и др Саболч Халаши, помоћник покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност.
Ова сарадња ће омогућити професорима и студентима Универзитета у Новом Саду приступ ресурсима, тренинзима, експертизи и технологијама у циљу припреме студената за живот и рад у 21. веку. Поред тога, професорима Универзитета биће омогућен приступ алатима, форумима и ресурсима који помажу изградњу заједница, подржавају сарадњу и приступ квалитетном садржају и подржавају професоре у интегрисању информационо-комуникационих технологија (ИКТ) у предавања. Један од предмета сарадње односи се и на оснаживање студената да користе информационо-комуникационе технологије приликом израде својих задатака и у учењу.
potpisisporazorazumevanjumajklsoft-blu_023