ODRŽANO 15. NACIONALNO PRVENSTVO U ROBOTICI

Ovogodišnje nacionalno prvenstvo u robotici održano je u subotu, 21. aprila 2018. U Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu i podrazumevalo je seniorske i juniorske runde.

Na takmičenju „Eurobot Srbija 2018“ timovi sa Fakulteta tehničkih nauka M41+, Over 9000 i Memristor, osvojili prva tri mesta i time se plasirali na finalno takmičenje „Eurobot 2018“ u Francuskoj.

Tim povodom prisutne je pozdravila Jelena Stanić Marić, pomoćnica u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

„Ponosni smo na naše studente koji iz godine u godinu ostvaruju fenomenalne rezultate na Eurobotu, i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu i izuzetnosti mentora koji ih vode na ovo takmičenje. Mi smo uvek tu da podržimo takmičenje ovog tipa“, kaže Jelena Stanić Marić, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje.

Ovogodišnja tema nacionalnog takmičenja u robotici, okupila je 18 ekipa koje su osmislile svog robota da pomera i slaže kockice, a sem studenata tehničkih smerova, ideje su predstavili i najmlađi robotičari.

Tri prvoplasirane ekipe predstavljaće Srbiju na Evropskom prvenstvu EUROBOT u La Roš sir Jon gradu u Francuskoj u regionu Loara, u periodu od 9. do 12. maja 2018.