ОДРЖАНО 15. НАЦИОНАЛНО ПРВЕНСТВО У РОБОТИЦИ

Овогодишње национално првенство у роботици одржано је у суботу, 21. априла 2018. У Централној згради Универзитета у Новом Саду и подразумевало је сениорске и јуниорске рунде.

На такмичењу „Еуробот Србија 2018“ тимови са Факултета техничких наука М41+, Over 9000 и Memristor, освојили прва три места и тиме се пласирали на финално такмичење „Еуробот 2018“ у Француској.

Тим поводом присутне је поздравила Јелена Станић Марић, помоћница у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност.

„Поносни смо на наше студенте који из године у годину остварују феноменалне резултате на Еуроботу, и то довољно говори о њиховом квалитету и изузетности ментора који их воде на ово такмичење. Ми смо увек ту да подржимо такмичење овог типа“, каже Јелена Станић Марић, Покрајински секретаријат за високо образовање.

Овогодишња тема националног такмичења у роботици, окупила је 18 екипа које су осмислиле свог робота да помера и слаже коцкице, а сем студената техничких смерова, идеје су представили и најмлађи роботичари.

Три првопласиране екипе представљаће Србију на Европском првенству ЕУРОБОТ у Ла Рош сир Јон граду у Француској у региону Лоара, у периоду од 9. до 12. маја 2018.