Положен камен темељац за Научно-технолошки парк у Новом Саду

Полагањем камена темељца у Новом Саду почела друга фаза изградње Научно-технолошког парка Универзитета у Новом Саду. Реч је о једној од највећих инвестиција, у вредности од око 12,6 милиона евра, чија реализација ће допринети запошљавању нових професора и асистената, али и образовању још инжењера у ИТ сектору који су потребни тржишту.

Гради се објекат од 29 хиљада квадратних метара, од чега ће 10 хиљада бити за учионице и лабораторије Факултета техничких наука (ФТН), а остатак простора намењен је компанијама које су произашле из тог факултета и које ће ту, према предвиђањима, запослити још око 3000 нових инжењера.

Камен темењац положили су председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно ће са министарком државне управе и локалне самоуправе Аном Брнабић, министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, деканом ФТН-а проф. др Радетом Дорословачким и Луком Наваром, извршним директором компаније Italiana Costruzioni.

Полагању камена темељца присуствовао је покрајински секретар високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

slika3