ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ У ПОСЕТИ ВРШЦУ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић био је у понедељак 6. фебруара 2017. у радној посети граду Вршцу. Том приликом секретар Милошевић је заједно са сарадницима  посетио најмлађу компанију, која послује у оквиру FINE Group – Ave Pharmaceutical, произвођача  хуманих лекова. Милошевић је приликом посете овој компанији,  која је суфинансирана  у оквиру програма развоја погона за примену нових технологија, рекао да ће Покрајинска влада и ове године стимулисати субјекте који успешно спајају науку и привреду.

„Тамо, где је та сарадња била нажалост злоупотребљена, не само да нећемо сарађивати, већ ћемо предузети и одговарајуће мере. Данашња посета компанији Ave Pharmaceutical говори у прилог томе да је компанија успешна, a то се огледа у броју запослених и примени нових технологија, али и кроз успешну сарадњу не само са здравственим институцијама на нивоу покрајине, већ и на нивоу целе Србије“, истакао је Милошевић.

Компанија Ave Pharmaceutical производи хумане лекове за централни нервни систем и кардио палете и управо због тога им је свака помоћ, која доприноси да њихов производ лакше и брже стигне до корисника – клиничких центара и здравствених установа, добродошла. Директор компаније Владимир Ковачевић истакао је да уз Галенику,  Ave Pharmaceutical представља тренутно једину домаћу фармацеутску компанију.

„Тренутно имамо 65 запослених радника. Покушаћемо да кроз наредни инвестициони циклус проширимо капацитете, у нади да ћемо бити још заступљенији на тржишту“, рекао је Ковачевић.

Након посете фармацеутској кући, покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић, посетио је Високу школу струковних студија за образовање васпитача “Михаило Палов” – Вршац и том приликом најавио расписивање нових јавних позива, који ће се по први пут односити на високо школске установе и њихове развојно-истраживачке пројекте. Милошевић је најавио да ће за ове пројекте бити издвојено око 5 милиона динара.  Такође, 5 милиона динара биће издвојено за пројекте националних мањина и још 5 милиона за уметничко-истраживачке пројекте.

„Ми смо са неких 15 милиона динара иновирали истраживачке пројекте, како бисмо све те специфичности високог образовања изразили на начин, који је до сада био непотребно запостављен“, истакао је Милошевић.

Иначе, повећан је и удео Секретаријата у укупном буџету школа, будући да је у 2015. он износио тек 54%, у 2016. повећан је на 70%, а у овој години износиће око 80%.

Директорка Високе школе струковних студија за образовање васпитача “Михаило Палов”, Јелена Пртљага најавила је новине за наредну школску годину, тј. увођење програма  струковни мастер васпитач.img_7016jpg