ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ПОЗДРАВИО БРУЦОШЕ ФАКУЛТЕТА ТЕХНИЧКИХ НАУКА

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, поздравио је данас бруцоше Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду. Тим поводом секретар Милошевић поручио је бруцошима да су дошли на право место, где се негују наука и високо образовање и повезују са привредом.

Секретару Милошевићу припала је и част да уручи награде студентима који су остварили најбоље резултате на пријемном испиту.

Факултет техничких наука традиционално организује свечани пријем студената прве године студија, а ове године се могу похвалити бројем од  2.300 студената, колико их је уписало школску 2018/2019.

Велику пажњу бруцоша, током свечаног пријема привукли су и штандови на којима су студентске организације које делују на ФТН-у представиле своје активности. У опуштеном разговору са старијим колегама бруцоши су могли да се информишу о активностима у које могу да се укључе током студија, као и које видове неформалног образовања могу да стекну уколико се учлане у ове организације.

Стручне службе Факултета, Маркетинг служба и Служба за међународну сарадњу, такође су се представиле студентима. Маркетинг служба окупља више од 150 студената ФТН у Маркетинг тим који активно учествује у промотивним активностима ФТН-а, док је Служба за међународну сарадњу од изузетног значаја, јер омогућава разне видове размене студената са универзитима широм света. Свој штанд имао је и iDEALab, лабораторија идеја у којој се подстиче предузетнички дух студената и пружа подршка у реализацији њихових иновативних идеја.