POKRAJINSKI SEKRETAR MILOŠEVIĆ NA OBELEŽAVANJU JUBILEJA SC ,,JEZERO“ U KIKINDI

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević prisustvovao je danas svečanoj akademiji povodom obeležavanja 40 godina postojanja Sportskog centra „Jezero“ u Kikindi.

Pokrajinski sekretar je tom prilikom istakao da je jubilej SC „Jezero“ važan iz više razloga, ali jednog posebno. ,,Naime, u radu Sportskog centra „Jezero“ vidi se potreba da kroz masovnost i humanizaciju fizičke kulture učinimo dostupnim sportske objekte. Kikinda je zaista učinila mnogo kada je u pitanju obuka neplivača, ali i kada je u pitanju uloga samouprave u podršci onim projektima koji znače pre svega podizanju kulturne svesti mladih, ali i onih koji žele da ostanu večito mladi“ rekao je prof. dr Milošević.

Pokrajinski sekretar podsetio je na činjenicu da će Kikinda biti sedište vaspitačke strukovne akademije, te da interes lokalne samouprave i Pokrajine govori da je udruživanje moguće ne samo u vezi sa visokim obrazovanjem, nego i rekreativnim aktivnostima. Prema njegovim rečima, Pokrajina se trudi da kroz projekte pokaže da studenti nisu kreature, nego kreatori nastavnog procesa.

,,Naravno, da bismo sve to uspešno savladali, potrebno je da uvedemo i rekreativne aktivnosti. Zaista mi imponuje što smo prva administracija koja šalje 250 studenata na rekreativne aktivnosti skijanja na Kopaonik, 20000 vaučera namenjeno je studentima za kulturno-sportske aktivnosti među koje spada i plivanje“, objasnio je prof. dr Milošević.

Sportski centar „Jezero“ u Kikindi zvanično je otvoren 6. oktobra 1979. godine. Na godišnjem nivou SC „Jezero“ beleži preko 200.000 poseta. U sklopu Centra se nalaze zatvoreni i otvoreni bazeni koji su izgrađeni za održavanje takmičenja na najvišem nivou. Tokom protekle četiri decenije, na sportske pripreme u SC „Jezero“ dolazili su vaterpolo reprezentativci Jugoslavije i Srbije, ženska košarkaška reprezentacija, muška rukometna reprezentacija kao i košarkaške reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta i Alžira.

Svečanoj akademiji povodom obeležavanja jubijela SC „Jezero“ pored brojnih zvanica, prisustvovao je i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.