ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ЈУБИЛЕЈА СЦ ,,ЈЕЗЕРО“ У КИКИНДИ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић присуствовао је данас свечаној академији поводом обележавања 40 година постојања Спортског центра „Језеро“ у Кикинди.

Покрајински секретар је том приликом истакао да је јубилеј СЦ „Језеро“ важан из више разлога, али једног посебно. ,,Наиме, у раду Спортског центра „Језеро“ види се потреба да кроз масовност и хуманизацију физичке културе учинимо доступним спортске објекте. Кикинда је заиста учинила много када је у питању обука непливача, али и када је у питању улога самоуправе у подршци оним пројектима који значе пре свега подизању културне свести младих, али и оних који желе да остану вечито млади“ рекао је проф. др Милошевић.

Покрајински секретар подсетио је на чињеницу да ће Кикинда бити седиште васпитачке струковне академије, те да интерес локалне самоуправе и Покрајине говори да је удруживање могуће не само у вези са високим образовањем, него и рекреативним активностима. Према његовим речима, Покрајина се труди да кроз пројекте покаже да студенти нису креатуре, него креатори наставног процеса.

,,Наравно, да бисмо све то успешно савладали, потребно је да уведемо и рекреативне активности. Заиста ми импонује што смо прва администрација која шаље 250 студената на рекреативне активности скијања на Копаоник, 20000 ваучера намењено је студентима за културно-спортске активности међу које спада и пливање“, објаснио је проф. др Милошевић.

Спортски центар „Језеро“ у Кикинди званично је отворен 6. октобра 1979. године. На годишњем нивоу СЦ „Језеро“ бележи преко 200.000 посета. У склопу Центра се налазе затворени и отворени базени који су изграђени за одржавање такмичења на највишем нивоу. Током протекле четири деценије, на спортске припреме у СЦ „Језеро“ долазили су ватерполо репрезентативци Југославије и Србије, женска кошаркашка репрезентација, мушка рукометна репрезентација као и кошаркашке репрезентације Уједињених Арапских Емирата, Кувајта и Алжира.

Свечаној академији поводом обележавања јубијела СЦ „Језеро“ поред бројних званица, присуствовао је и градоначелник Кикинде Павле Марков.