ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ И ДЕЛЕГАЦИЈА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ ПОСЕТИЛИ УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић заједно са делегацијом Универзитета у Новом Саду, на челу са ректором проф. др Дејаном Јакшићем посетили су данас Универзитет у Бањој Луци.

Том приликом, секретар Милошевић присуствоваo je уручењу 10 рачунара, од којих је у име Универзитета у Бањој Луци, 5 рачунара примио проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета, док је преосталих 5 рачунара уручено др Биљани Војводић, директорки Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске.

Проф. др Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањој  Луци, захвалио се на донацији и истакао да је за Универзитет у Бањој Луци важна сарадња са Универзитетом у Новом Саду.

„Универзитет у Новом Саду дао је немерљив допринос у опстанку УНИБЛ у тешким временима и на томе смо му веома захвални“, казао је ректор Гајанин.

По његовим речима, Универзитет у Бањој Луци је отворен за наставак добре сарадње, која би се огледала у студентској размени, као и размени наставника и особља. Такође, ректор Гајанин је истакао важност заједничког наступа у пројектима.

Проф. др Дејан Јакшић, ректор Универзитета у Новом Саду, нагласио је да постоји простор за заједничку сарадњу и повезивање између ове две високошколске установе.

Састанку и уручењу донације присуствовали су и др Радмила Пејић, помоћник министра за високо образовање Републике Српске, проф. др Страин Посављак, проректор за наставу и студентска питања, проф. др Биљана Антуновић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу, као и проректор за наставу Универзитета у Новом Саду проф. др Сања Подунавац Кузмановић.