ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР МИЛОШЕВИЋ ЧЕСТИТАО СТУДЕНТИМА 4. АПРИЛ – ДАН СТУДЕНАТА

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић упутио је студентима честитку поводом 4. априла – Дана студената, који се обележава у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали на тај дан 1936. године.

„ Драги студенти, примите најискреније честитке поводом обележавања вашег дана – Дана студената. Желим вам да, као и свих ових година, будете жељни знања, друштвено одговорни појединци, хумани, храбри, пожртвовани и достојни својих колега од пре осамдесет година. Нажалост, ове године Дан студената дочекујемо у околностима које поново стављају цело човечанство пред велика искушења. Зато вас молим да у правом смислу речи будете интелектуална елита за ново доба, и у овим данима покажете додатно стрпљење, разумевање и друштвену одговорност – ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ.  Уз најбоље жеље за ваше добро здравље и здравље ваших породица, желим вам срећан Дан студената“, поручио је секретар Милошевић.

4. априла 1936. године испред Патолошког института Медицинског факултета у Београду убијен 25-годишњи Жарко Мариновић, студент права.

Штрајк студената трајао је од 3. до 28. априла 1936. године у Београду, а као резултат повучена је одлука о завођењу полиције на Универзитету, смењен ректор Владимир Ћоровић и за новог изабран Драгослав Јовановић.