POKRAJINSKA VLADA OPREMILA UČIONICE AKADEMIJE UMETNOSTI

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Akademiju umetnosti u Novom Sadu, čije je učionice Pokrajinska vlada opremila muzičkim instrumentima i pratećom opremom u vrednosti od 32,5 miliona dinara.

Budući da Akademija umetnosti u Novom Sadu predstavlja jednu od najznačajnijih obrazovnih i kulturnih institucija, nabavka novih muzičkih instrumenata jedan je od uslova njenog daljeg razvoja i poboljšanja uslova za studiranja na ovom fakultetu.

„Posle 40 godina mi smo zajedničkim snagama obezbedili čitav set muzičkih instrumenata za potrebe Akademije i time pokazali, u suštinskom smislu, da je Akademija, kao centar razvoja umetnosti u AP Vojvodini i Republici Srbiji, važna isntitucija i da je zaslužila ovakvu vrstu podrške“, rekao je predsednik Mirović i dodao da Pokrajinska vlada na ovaj način pokazuje svoj odnos prema svim značajnim obrazovnim i kulturnim institucijama u zemlji.

Mirović je još rekao da će sa ovom podrškom, kroz kupovinu novih klavira, saksofona, trombona i drugih instrumenata i prateće opreme, u Akademiji biti stvoreno uslovi za doprinos i u projektu “Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine“.

„Ovom podrškom Akademija će imati imati kvalitetniji tehnički osnov za razvoj pre svega muzičke umetnosti u okviru svojih departmana“, istakao je dekan Akademije umetnosti Siniša Bokan i dodao da će i stari instrumenti biti u funkciji nakon rekonstrukcije.

Akademija umetnosti u Novom Sadu počela je sa radom 1974. godine, školuje više od 1000 studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Poseti Muzičkog departmana Akademije umetnosti prisustvovao je i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.