ПОКРАЈИНА РЕГРЕСИРА ПРЕВОЗ ЗА ВИШЕ ОД ДВЕ ХИЉАДЕ СТУДЕНАТА

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност је у овој години, за регресирање превоза студената у међуградском, односно, међумесном саобраћају на територији АП Војводине, обезбедио 20 милиона динара. Средства за регресирање превоза намењена су за буџетске студенте, за студенте који нису корисници услуга смештаја и исхране у студентском центру и који не користе стипендије и кредите.

Право на ова средства оствариле су на основу Јавног конкурса, 30 локалних самоуправа. Њиховим представницима је данас, тим поводом, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић уручио уговоре и решења о додели новчаних средстава.

Обраћајући се присутним представницима општина,  проф. др Зоран Милошевић је нагласио да је реч о једној обавези и једном праву, будући да и општине, као и представници Покрајинске владе воде рачуна о младим нараштајима који су се определили да студирају.

„Неки од студената долазе у Нови Сад, ту су у студентским домовима, а неки остају у својим срединама и свакодневно путују. Ми смо дужни да им помогнемо, јер је то наша обавеза, рекао је Милошевић и додао да је буџет Аутономне покрајине Војводине са 63 милијарде у 2016. нарастао на 70 милијарди и да је то најбољи показатељ да су сви заједно добро радили.

„Када кажемо да је задуженост буџета са 17 процената пала на 13 процената, то значи да опет заједно радимо, јер један буџет говори колико су усаглашени други буџети. Оно што је за високо образовање сваки факултет, висока школа и институт, то је за Покрајину свака општина. Све што се добро уради у општини, ослика се на оно што се ради у АП Војводини“, нагласио је Милошевић.

Милошевић је на крају изразио наду да ће и наредне године заједничким снагама, добрим финансијама и солидарношћу, верујући да је људски капитал највећа вредност, порадити на бољој будућности младих. Покрајински секретар Милошевић подсетио је да је Секретаријат пружио руку партнерства не само локалним срединама, него и студентима и њиховим родитељима, и то кроз културно-спортске ваучере, зимске рекреативно-едукативне активности и рехабилитацију студената са инвалидитетом.