ПОКРАЈИНА РЕГРЕСИРА ПРЕВОЗ ЗА БЛИЗУ ТРИ ХИЉАДЕ СТУДЕНАТА

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност је у овој години, за регресирање превоза студената у међуградском, односно, међумесном саобраћају на територији АП Војводине, обезбедио 20 милиона динара. Право на ова средства оствариле су на основу Јавног конкурса, 33 локалне самоуправе. Њиховим представницима је данас, тим поводом, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић уручио уговоре и решења о додели новчаних средстава.

Обраћајући се присутнима,  проф. др Зоран Милошевић је нагласио да се ради о веома важном  конкурсу партнерства са  родитељима и студентима, као и са локалним самоуправама, јер су средства намењена за оне који превоз студената плаћају практично од свог личног динара. Наиме,  средства за регресирање превоза намењена су за буџетске студенте, за студенте који нису корисници услуга смештаја и исхране у студентском центру и који не користе стипендије и кредите.

Професор Милошевић је навео да је наш Универзитет  лоциран  у четири града, те да се високе школе  налазе у свим деловима Војводине.

„Немамо тако, рекао бих, интензивирану потребу да се путује за Нови Сад, Београд или неки други град у Србији. Али, и овај конкурс је показао да наши студенти заиста имају пуну слободу да своје афинитете остварују на начин који тражи да помогнемо и ми, као и да таквим потребама изађемо у сусрет“, рекао је Милошевић и додао да је ово  један добар континуитет који се очитује већ годинама уназад, те да верује да ће Покрајина и наредних година подржавати овакве пројекте.

Он је додао да „мапа“ рада Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност није лоцирана само у том сегменту.

„Поред тога, помажемо студентски центар, студентске организације, најбоље студенте, даровите студенте. Дакле, око 50 милиона динара издвајамо  за оно што је директно везано баш за студенте“, изјавио је покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић.img_9562novo

img_9645novo