Počela nova akademska godina u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu

Nova akademska 2016/2017. godina počela je danas zvanično i u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Tim povodom zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Dušica Rakić pozdravila je brucoše i poželela im puno uspeha i položenih ispita u predstojećem periodu.

„Zahvaljujući odluci Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija je pružena mogućnost da ove školske godine upiše 108 studenata, koji će se školovati na račun države. Prethodne školske godine u ovoj školi nije upisan ni jedan student na budžet. U današnje vreme to predstavlja veliku finansijsku pomoć“, naglasila je zamenica Rakić i dodala: „Upisivanjem studenata koji su postigli najbolje rezultate na budžet, vrednujemo njihov rad i stimulišemo ih da i dalje vredno uče“.

Osim dodatnih budžetskih mesta koja su obezbeđena u trećem upisnom roku, menadžment škole se pobrinuo da obezbedi stipendije za samofinansirajuće studente, i to za 50 studenata prve i 50 studenata druge godine.

„100 studenata koji će dobiti po 50% stipendije, predstavlja naš doprinos obrazovanju u Vojvodini i primer kako treba postupati prema mladim, pametnim i ambicioznim ljudima u našoj zemlji, rekla je dr Jelena Damnjanović v.d. direktor škole.

Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu ove godine je upisala ukupno 300 studenata na pet studijskih programa osnovnih strukovnih studija, i to: Finansijsko poslovanje i računovodstvo, Trgovina i međunarodno poslovanje, Preduzetnički biznis, Turizam i hotelijerstvo, Primenjena informatika.

img_8482

img_8483

img_8484

img_8485