Почела нова академска година у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду

Нова академска 2016/2017. година почела је данас званично и у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду. Тим поводом заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић поздравила је бруцоше и пожелела им пуно успеха и положених испита у предстојећем периоду.

„Захваљујући одлуци Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, Високој пословној школи струковних студија је пружена могућност да ове школске године упише 108 студената, који ће се школовати на рачун државе. Претходне школске године у овој школи није уписан ни један студент на буџет. У данашње време то представља велику финансијску помоћ“, нагласила је заменица Ракић и додала: „Уписивањем студената који су постигли најбоље резултате на буџет, вреднујемо њихов рад и стимулишемо их да и даље вредно уче“.

Осим додатних буџетских места која су обезбеђена у трећем уписном року, менаџмент школе се побринуо да обезбеди стипендије за самофинансирајуће студенте, и то за 50 студената прве и 50 студената друге године.

„100 студената који ће добити по 50% стипендије, представља наш допринос образовању у Војводини и пример како треба поступати према младим, паметним и амбициозним људима у нашој земљи, рекла је др Јелена Дамњановић в.д. директор школе.

Висока пословна школа струковних студија у Новом Саду ове године је уписала укупно 300 студената на пет студијских програма основних струковних студија, и то: Финансијско пословање и рачуноводство, Трговина и међународно пословање, Предузетнички бизнис, Туризам и хотелијерство, Примењена информатика.

img_8482

img_8483

img_8484

img_8485