ОТВОРЕНА XVI КОНФЕРЕНЦИЈА О ИНТЕЛИГЕНТНИМ СИСТЕМИМА – SISY 2018

Међународна конференција о интелигентним системима SISY отворена је данас шеснаести пут за редом у Великој већници Градске куће у Суботици. Организатори конференције посвећене интелигентним системима, информатици и роботици су Висока техничка школа струковних студија и Универзитет Обуда из Будимпеште.

Конференцију је свечано отворио др Имре Рудаш са Универзитета Обуда из Будимпеште, а учесницима се обратио и помоћник у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, др Саболч Халаши, који је честитао организаторима на традицији дугој 56 година у образовању кадрова инжењера технике, механике, машинства, као и у мехатроници и информатици.

„Покрајински секретаријат испред кога долазим, кроз своје програме и пројекте, помаже високошколске институције на територији АП Војводине. Када је реч o вашој Школи, изузетно нам је драго да подржимо одржавање ове конференције, а позивамо вас и да узмете активније учешће у осталим програмима Секретаријата на којима високе школе струковних студија могу конкурисати“, рекао је помоћник Халаши и додао да је један од тих програма намењен за финансирање развојно-истраживачких пројеката високих школа струковних студија с територије АП Војводине, који је први пут покренут прошле године, са намером да се високе школе интензивније укључе у  истраживања.

Ове године на Конференцији ће учествовати 80 научника и професора из земаља организатора, али и из Словачке, Кине, Канаде, Румуније и Естоније.

У наредна три дана учесници конференције представиће 62 рада на тему примењене математике, примењене информатике, као и индустријске информатике.

НАПОМЕНА: Слике су преузете са портала Subotica.com