ОТВОРЕНА РАДИОНИЦА О КВАЛИТЕТУ ВОДА – WATER WORKSHOP 2017

Традиционална Школа за заштиту животне средине, Water Workshop, под називом: „Квалитет вода“, у организацији Универзитета у Новом Саду, Природно-математичког факултета и Департмана за хемију, биохемију и заштиту животне средине, уз помоћ Удружења за унапређење заштите животне средине „Нови Сад“ и Фондације „Доцент др Милена Далмација“, отворена је данас по 21. пут.

Свечаном отварању присуствовала је и подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Светлана Михић, која је поздрављајући присутне нагласила да ће Секретаријат и у наредном периоду свесрдно помагати одржавање конференција на којима се обрађују теме које доприносе одрживом развоју наше друштвене заједнице.

„ Данас вода представља кључни фактор за одрживи развој једне земље. Одржавање оваквих конференције доприноси развоју научноистраживачког погледа на овај потенцијал, који представља посебно важан ресурс“, рекла је подсекретар Михић.

Ово је један од водећих скупова у земљи из области квалитета воде за пиће, управљања квалитетом и водоснабдевањем уопште, управљања отпадним, површинским водама и седиментом.

Централне теме овогодишњег Water Workshop-a је: Квалитет воде за пиће и Контрола квалитета отпадних вода.

Током тродневне Школе биће организована и два округла стола (панел дискусије) на тему националног Правилника о хигијенској исправности воде за пиће и улози референтних докумената за најбоље доступне технике у контроли квалитета отпадних вода. У оквиру Курса професионалног развоја, учесници ће бити и представници индустријског сектора.

Избор баш ових тема, мотивисан је читавим низом изазова и проблема са којима се наша земља сусреће у овој области.