OTVORENA KONFERENCIJA „MOSTOVI MEDIJSKOG OBRAZOVANJA 2019.“

Konferencija „Mostovi medijskog obrazovanja 2019.“, jedanaesta po redu, svečano je otvorena danas na Filozofskom fakultetu, u okviru Odseka za medijske studije u Novom Sadu.

Učesnike konferencije pozdravila je mr Katarina Kovačević, podsekretar u pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, koja je tom prilikom istakla da vrednujući znanje kao osnovnu meru svih delatnosti, Sekretarijat podržava aktivnosti naučnih institucija koje, upravo kroz konferencije, razmenu iskustava i mišljenja, na najbolji način reprezentuju rad naših ustanova na međunarodnom nivou.

„Svesni činjenice da je digitalizacija neodvojivi deo obrazovnog procesa u budućnosti, naša obaveza nije samo da pratimo savremene tokove tehnološkog razvoja, već da zajedno doprinesemo, putem informaciono-komunikacionih tehnologija, da i medijsko obrazovanje, na pravi način, zaživi u našim visokoobrazovnim institucijama, kako razvijanjem medijske pismenosti, tako i kroz intenzivnu medijsku praksu“, kazala je podsekretar Kovačević.

Na konferenciji će svoje naučne radove predstaviti stručnjaci, istraživači, predstavnici akademske zajednice i studenti doktorskih studija iz oblasti medijskog obrazovanja i medija.

Tematski okvir konferencije fokusiran je na nekoliko polja, kao što su: medijska praksa, medijska pismenost, internet, obrazovanje za medije, manjine i marginalizovane grupe na internetu, izbeglice i digitalno okruženje, kao i na fenomen „fejk njuza“.

Odsek za medijske studije osnovan je 2004. godine i nalazi se među najmlađim odsecima Filozofoskog fakulteta.