ОТВОРЕНА КОНФЕРЕНЦИЈА „МОСТОВИ МЕДИЈСКОГ ОБРАЗОВАЊА 2018“

Конференција „Мостови медијског образовања 2018“, десета по реду, свечано је отворена данас на Филозофском факултету, у оквиру Одсека за медијске студије у Новом Саду.

Конференцију је отворила заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф др Душица Ракић, која је обраћајући се присутнима истакла да су овакве конференције изврсна прилика за размену искустава, будући да међу учесницима има истраживача из региона Западног Балкана, Европе, али и Јапана:

„Афирмација научних институција на међународном нивоу у Војводини  је међу приоритетима Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Учешће истраживача из различитих земаља омогућава дискусије о глобалним процесима, као што су дигитално окружење, интернет и мањински медији“,  нагласила је заменица Ракић.

На конференцији ће своје научне радове представити стручњаци, истраживачи, представници академске заједнице и студенти докторских студија из области медијског образовања и медија.

Тематски оквир конференције фокусиран је на неколико поља, као што су: медијска пракса, медијска писменост,  интернет, образовање за медије, мањине и маргинализоване групе на интернету, избеглице и дигитално окружење, као и на феномен „фејк њуза“.

Одсек за медијске студије основан је 2004. године и налази се међу најмлађим одсецима Филозофоског факултета.