ОТВОРЕНА КОНФЕРЕНЦИЈА „МЕРНО-ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ 2016“

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић поздравио је данас учеснике дводневне Конференције: „Мерно-информационе технологије 2016“, која се одржава на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду.

Конференција је намењена експертима и студентима из области електротехнике и рачунарства, са сврхом размене искустава и сагледавање актуелног стања и трендова у мерно-информационим технологијама.

Обраћајући се учесницима Конференције секретар Милошевић је истакао да мерно-информационе технологије представљају нашу свакодневицу и да су присутне у свим сегментима живота, али и науке,технике, културе, пољопривреде, спорта и медицине.

„Драго ми је што се ова конференција одржава на Факултету техничких наука, јер он представља својеврсну колевку свега оног што данас у примењеној информатици баштинимо на Универзитету у Новом Саду. У прилог томе говори и чињеница да је Институт БиоСенс са пројектом од 28 милиона евра инвестиција, заправо последица зачетка који је теоријски осмишљаван на Факултету техничких наука, а практично имплементиран у пољопривреди“, рекао је Милошевић.

Конференција „Мерно-информационе технологије 2016“ има за циљ повезивање Универзитета у Новом Саду, Београду и Републици Српској кроз различите пројекте у овој области. Специјални гост на Конференцији био је проф. др Тамаш Дабоци, директор Департмана за мерно-информационе системе, Универзитета за технологију и економију у Будимпешти.

На отварању Конференције уручене су и две награде, и то: Ђорђу Новаковићу, за најуспешнијег студента Електротехнике и рачунарства на смеру: Енергетика, електроника и телекомуникације – Мерни системи и Александри Митровић за најуспешнијег студента Електротехнике и рачунарства на студијском програму: Мерење и регулација.
img_3566jpg

img_3564jpg