OTVORENA IZLOŽBA POSVEĆENA NAJBOLJIM STUDENTIMA UNIVERZITETA

Izložba posvećena dobitnicima nagrade „Najbolji student Univerziteta“, koja je realizovana uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, otvorena je danas u holu Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu. Tim povodom posetioce izložbe pozdravio je pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Milošević koji je istakao da Univerzitet u Novom Sadu ove godine obeležava jubilej – 60 godina postojanja i da sa 55.000 studenata i nastavnika ima veliki društveni uticaj i predstavlja mesto na kome se kreira naša budućnost.

„Srbija je zemlja koja veruje u društvo znanja, jer samo znanje može unaprediti sve naše resurse. Oni koji su najbolji među nama, predstavljaju obavezu ili kako neki kažu „sećanje na budućnost“, naglasio je sekretar Milošević i dodao da danas, kada se sećamo onih najboljih, mi zapravo kazujemo kakve buduće generacije želimo na Univerzitetu u Novom Sadu.

Prema rečima prorektorke za nastavu prof. dr Sanje Podunavac Kuzmanović nagrada za najboljeg studenta se dodeljuje od školske 1996/1997. godine, a izložba je samo jedna u nizu aktivnosti posvećenih obeležavanju 60 godina od osnivanja Univerziteta.

„Svake godine fakulteti, koji su u sastavu Univerziteta, šalju svoje predloge za najboljeg studenta Univerziteta. Reč je o studentima čija je prosečna ocena 10, što je veliki izazov za nas koji biramo najboljeg. Tada gledamo i dodatne kvalitete studenata, kao na primer učešće na konferencijama, izradu naučnih radova i druge kvalitete koji utiču na to da ste najbolji među najboljima“, kazala je prorektorka Podunavac Kuzmanović.

Na izložbi, koja je stalna postavka, predstavljeni su kroz pojedinačne plakate dobitnici prestižnog univerzitetskog priznanja, a na posebnom plakatu istaknut je spisak svih dosadašnjih dobitnika. Ova postavka će svake godine biti bogatija za još jednu fotografiju najboljeg studenta Univerziteta.