OTVORENA 25. MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA O INDUSTRIJSKOM INŽENJERSTVU

Međunarodna naučna konferencija o industrijskom inženjerstvu i upravljanju operacijama – IJCIEOM, koja se održava 25. put u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka, otvorena je danas u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu i trajaće do srede, 17. jula 2019.

Organizatore i učesnike Konferencije pozdravila je prof. dr Dušica Rakić, zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, koja je tom prilikom istakla da je podrška međunarodnoj saradnji naučnih institucija u Vojvodini i njena afirmacija na međunarodnom nivou jedan od prioriteta Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

„Sekretarijat, takođe, snažno podržava organizaciju međunarodnih naučnih skupova i konferencija, kao priliku za razmenu znanja i novih dostignuća. Posebna vrednost ove konferencije leži u činjenici da, zahvaljujući njenom održavanju, jačaju veze između akademskih institucija i industrije, a okupljanje istraživača i praktičara iz celog sveta, pruža odličnu priliku da se razmene iskustva i pokrije širok spektar tema koje se odnose na  upravljanje operacijama, industrijski inženjering, inženjerski menadžment i druge srodne discipline“, zaključila je zamenica Rakić.

Veliki broj učesnika Konferencije dolazi iz inostranstva, i to iz: Brazila, Portugala, SAD-a, Italije, Švajcarske, Švedske, Norveške i Austrije, a radovi su prvenstveno iz oblasti industrijskog inženjerstva, inženjerskog menadžmenta i operacionih istraživanja.

Konferencija se održava uz podršku nekoliko eminentnih organizacija u oblasti Industrijskog inženjerstva, koje održavaju tradiciju organizovanja ove konferencije, kao što su: Evropska akademija za industrijski menadžment, Institut za industrijske i sistemske inženjere i Američko društvo za inženjerski menadžment.