ОТВОРЕНА 25. МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ИНДУСТРИЈСКОМ ИНЖЕЊЕРСТВУ

Међународна научна конференција о индустријском инжењерству и управљању операцијама – IJCIEOM, која се одржава 25. пут у организацији Факултета техничких наука, отворена је данас у Ректорату Универзитета у Новом Саду и трајаће до среде, 17. јула 2019.

Организаторе и учеснике Конференције поздравила је проф. др Душица Ракић, заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, која је том приликом истакла да је подршка међународној сарадњи научних институција у Војводини и њена афирмација на међународном нивоу један од приоритета Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

„Секретаријат, такође, снажно подржава организацију међународних научних скупова и конференција, као прилику за размену знања и нових достигнућа. Посебна вредност ове конференције лежи у чињеници да, захваљујући њеном одржавању, јачају везе између академских институција и индустрије, а окупљање истраживача и практичара из целог света, пружа одличну прилику да се размене искуства и покрије широк спектар тема које се односе на  управљање операцијама, индустријски инжењеринг, инжењерски менаџмент и друге сродне дисциплине“, закључила је заменица Ракић.

Велики број учесника Конференције долази из иностранства, и то из: Бразила, Португала, САД-а, Италије, Швајцарске, Шведске, Норвешке и Аустрије, а радови су првенствено из области индустријског инжењерства, инжењерског менаџмента и операционих истраживања.

Конференција се одржава уз подршку неколико еминентних организација у области Индустријског инжењерства, које одржавају традицију организовања ове конференције, као што су: Европска академија за индустријски менаџмент, Институт за индустријске и системске инжењере и Америчко друштво за инжењерски менаџмент.