OTVORENA 17. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA – CTTH 2017.

Međunarodna konferencija o istraživanjima u oblasti turizma, rekreacije, hotelijerstva i multidisciplinarnih studija – CTTH 2017. otvorena je danas po 17. put u Amfiteatru zgrade rektorata Univerziteta u Novom Sadu. Tim povodom učesnike Konferencije pozdravila je i podsekretar u Pokrajinskom sekreterijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Svetlana Mihić.

Organizator skupa je Departman za geografiju, turizam i ugostiteljstvo koji je ove godine spojio konferenciju i jedan od najuzbudljivijih festivala u Novom Sadu – Festival uličnih svirača. Želja organizatora je bila da naglasi kako su novi prostori – prefinjenost ulica i gradski javni prostori koji poseduju dragoceno arhitektonsko nasleđe, decentralizacija kulturne ponude grada, baš kao i specifični kulturni doprinos lokalnoj zajednici – veoma važni za kulturni turizam.

Neke od tema dvodnevne konferencije biće i kako novi prostori mogu obogatiti turističku ponudu jednog naselja, o novim prostorima u širem kontekstu i njihovoj nameni u razvoju kulturnog turizma.

Učešće na konferenciji uzelo je više od 150 predavača iz 10 zemalja.