ОТВОРЕНА 17. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА – CTTH 2017.

Међународна конференција о истраживањима у области туризма, рекреације, хотелијерства и мултидисциплинарних студија – CTTH 2017. отворена је данас по 17. пут у Амфитеатру зграде ректората Универзитета у Новом Саду. Тим поводом учеснике Конференције поздравила је и подсекретар у Покрајинском секретеријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Светлана Михић.

Организатор скупа је Департман за географију, туризам и угоститељство који је ове године спојио конференцију и један од најузбудљивијих фестивала у Новом Саду – Фестивал уличних свирача. Жеља организатора је била да нагласи како су нови простори – префињеност улица и градски јавни простори који поседују драгоцено архитектонско наслеђе, децентрализација културне понуде града, баш као и специфични културни допринос локалној заједници – веома важни за културни туризам.

Неке од тема дводневне конференције биће и како нови простори могу обогатити туристичку понуду једног насеља, о новим просторима у ширем контексту и њиховој намени у развоју културног туризма.

Учешће на конференцији узело је више од 150 предавача из 10 земаља.