OTVORENA 15. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O FITOTEHNOLOGIJAMA

15. Međunarodna konferencija o fitotehnologijama i konferencija „Unapredimo šumarstvo za buduće generacije“, otvorena je danas u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, povodom 60 godina osnivanja i uspešnog rada Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević zvanično je otvorio Konferenciju i konstatovao da Institut, koji predstavlja jedinstvenu regionalnu ustanovu, i resorni sekretarijat ostvaruju izuzetnu saradnju, čineći maksimalna zalaganja u pravcu doprinosa na planu unapređivanja šumarstva na teritoriji AP Vojvodine.

Učesnike Konferencije pozdravila je i zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Dušica Rakić, koja je tom prilikom izrazila zadovoljstvo uspehom koji je Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu ostvario tokom 60 godina postojanja kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Zamenica Rakić istakla je i da Sekretarijat svesrdno pomaže organizovanje ovakvih međunarodnih konferencija, kao i odlazak mladih istraživača na skupove u inostranstvu, jer je to pravi način za razmenu znanja i iskustva.

Zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Dušica Rakić je ovom prilikom u ime Sekretarijata primila zahvalnicu Instituta za doprinos u ostvarivanju uspešne saradnje i doprinos razvoju naučnoistraživačkog rada.

Na međunarodnoj konferenciji u Novom Sadu, posvećenoj fitotehnologijama i unapređivanju šumarstva, učestvuje oko 240 učesnika, od čega je oko 200 naučnika i stručnjaka iz inostranstva.