ОТВОРЕНА 15. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ФИТОТЕХНОЛОГИЈАМА

15. Међународна конференција о фитотехнологијама и конференција „Унапредимо шумарство за будуће генерације“, отворена је данас у Ректорату Универзитета у Новом Саду, поводом 60 година оснивања и успешног рада Института за низијско шумарство и животну средину.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић званично је отворио Конференцију и констатовао да Институт, који представља јединствену регионалну установу, и ресорни секретаријат остварују изузетну сарадњу, чинећи максимална залагања у правцу доприноса на плану унапређивања шумарства на територији АП Војводине.

Учеснике Конференције поздравила је и заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић, која је том приликом изразила задовољство успехом који је Институт за низијско шумарство и животну средину остварио током 60 година постојања како у земљи, тако и у иностранству. Заменица Ракић истакла је и да Секретаријат свесрдно помаже организовање оваквих међународних конференција, као и одлазак младих истраживача на скупове у иностранству, јер је то прави начин за размену знања и искуства.

Заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић је овом приликом у име Секретаријата примила захвалницу Института за допринос у остваривању успешне сарадње и допринос развоју научноистраживачког рада.

На међународној конференцији у Новом Саду, посвећеној фитотехнологијама и унапређивању шумарства, учествује око 240 учесника, од чега је око 200 научника и стручњака из иностранства.