ОТВОРЕНА 14. МЕЂУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „iNDiS 2018.“

Међународна научна конференција „iNDiS 2018.“, која се одржава четрнаести пут за редом и бави се планирањем, пројектовањем, грађењем и обновом градитељства, отворена је данас у амфитеатру ректората Универзитета и Новом Саду.

Конференцију је отворила заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Душица Ракић која је том приликом истакла да Секретаријат снажно подржава и подстиче међународну сарадњу научних институција у Војводини.

„Један од најважнијих приоритета Секретаријата представља афирмација високошколских институција на међународном нивоу, пре свега кроз подршку организацији међународних научних конференција, на којима се ствара прилика за размену знања међу истраживачима и стручњацима из дате области“, нагласила је заменица Ракић.

Организатор тродневне конференције је Департман за грађевинарство и геодезију, Факултета техничких наука, Универзитета у Новом Саду.

Тема којима ће се бавити аутори 148 радова из 17 земаља света су: Савремени материјали; Процена стања, санација и одржавање грађевинских објеката; Пројектовање и грађење хидротехничких конструкција; Геотехнички проблеми; Одрживи развој и енергетска ефикасност у градитељству; Управљање ризиком од катастрофалних догађаја и пожара; Европске норме у области пројектовања и грађења објеката, и многе друге.