ОТВОРЕНА 13. МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ММА 2018-ФЛЕКСИБИЛНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

Међународна научно-стручна конференција ММА 2018-флексибилне технологије, отворена је данас у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду, у организацији Департмана за производно машинство Факултета техничких наука. Учеснике Конференције поздравила је заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Душица Ракић која је тим поводом истакла да је афирмација научних институција у Војводини на међународном нивоу  међу приоритетима Покрајинске владе и Секретаријата.

„Посебно ми је задовољство што се у Новом Саду одржава 13. Међународна научна конференција, јер представља један од највећих регионалних скупова са међународним учешћем. Овакви скупови су изврсна прилика за размену искустава, презентацију и промоцију нових достигнућа, нарочито када окупљају тако велики број учесника из различитих земаља“,нагласила је заменица Ракић.

Научно-стручна конференција ММА, својом дугом традицијом и редовним одржавањем од 1976. године, окупља истраживаче са факултета и института, као и стручњаке из индустрије, како би допринела интензивнијем развоју науке и привреде. Ове године пријављено је близу 90 радова, аутора из земље и 15 земаља света.

Као таква Конференција се убраја у најзначајније скупове у окружењу из области: производног машинства и мулдисциплинарних области машинског инжењерства, информационих технологија, инжењерства заштите животне средине, биомедицинског инжењерства и других сродних инжењерских области, које имају значајну улогу за успешно функционисање индустријске производње, пољопривреде, саобраћаја, електропривреде, нафтне индустрије, војне индустрије, здравства и других грана привреде и друштва.