ОТВОРЕНА 12. КОНФЕРЕНЦИЈА МЛАДИХ КЕРАМИЧАРА

12. Конференција младих керамичара, у организацији Технолошког факултета, отворена је данас у Ректорату Универзитета у Новом Саду. Тим поводом учеснике конференције поздравила је подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Светлана Михић.

„ Ова конференција одржава се од 1998. године, када је била само национални скуп студената докторских студија. Последњих неколико година прерасла је у међународни научни скуп, што најбоље говори о њеном квалитету. Будући да је основна идеја скупа размена искустава младих истраживача и старијих колега, желимо вам пуно успеха и надамо се да ће презентовани радови обухватити највећи део теоријских и експерименталних аспеката из ове области“, рекла је подсекретар Михић.

Скуп се одржава од 18. до 21. октобра 2017. на Технолошком факултету и ове године биће презентовано 114 предавања по позиву и 115 усмених излагања младих научника. Конференција се налази на листи званичних скупова Европског керамичког друштва и има високи рејтинг, што се показало и ове године учешћем око 150 научника из 29 земаља.

Позивни предавачи су реномирани стручњаци и лидери у области нанотехнологија и наноелектронике, који долазе из водећих европских истраживачких центара.

Одржавање Конференције младих керамичара помогао је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност.