ОТВОРЕН ДРУГИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА И СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА

Сајам запошљавања и стручног усавршавања за новосадске студенте одржан је данас по други пут у холу Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду. Сајам је отворила помоћница у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност Јелена Станић Марић која је истакла да сајмови представљају важну манифестацију и за организаторе, али и за учеснике.

„ Запослени у привреди су поделили са нама информацију да су уочени извесни проблеми, када је реч о проналажењу адекватног кадра који има функционално знање по завршетку школовања. Мало је оних који након завршетка школовања могу ефикасно да обављају свој посао, одмах чим се запосле. Зато се приступило решавању овог проблема организовањем стручне праксе, као што је то случај са овом Школом, која студентима поред теоријских пружа и неопходна практична знања и која је увидела потребу за већом и чвршћом сарадњом између високог образовања и привреде “, казала је помоћница Станић Марић.

Сајам запошљавања намењен је примарно студентима Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду, али су и студенти са других факултета Универзитета у Новом Саду имали могућност да аплицирају за посао из понуђених области.

Према речима директорке Високе пословне школе др Јелене Дамњановић ове године на Сајму учествује тридесет процената излагача више, у односу на прошлу годину, а студенти Школе су од прошле године, када је сајам први пут одржан, пронашли посао у више од петнаест фирми које су биле излагачи.

У сарадњи са пословним партнерима Школе у Одбору за развој, на Сајму запошљавања и стручног усавршавања представило се око 20 компанија из различитих сектора: банкарства, туризма, менаџерства и ИТ сектора.